ENDÜLÜS USULÜ GAZPAÇO Tarifi
ENDÜLÜS USULÜ GAZPAÇO Malzemeleri
50 ml.sirke
50 g domates, küp doğranmış
100 ml.zeytinyağı
50 g kızarmış ekmek küpleri
100 g ekmek
50 g salatalık, küp doğranmış
100 g yeşil biber
50 g soğan, çentilmiş
125 g salatalık, soyulmuş
50 g yeşil biber, küp doğranmış
250 g buz
8 g kimyon tohumu
250 g domates
3 diş sarmısak
ENDÜLÜS USULÜ GAZPAÇO Yapılışı
Sarmısağı dövün. Ekmeği küçük parçalara ayırıp sarmısakla karıştırın. Yavaşça yağı ilave ederek iyice karıştırın, tuzlayın. 10 dakika bekletin.
Domatesleri dörde bölün, salatalığı doğrayın, biberin çekirdeklerini çıkartıp ince kıyın. Bu sebzeleri sarmısaklı karışıma katıp 10 dakika daha bekletin.
Kimyon tohumlarını dövün, karışıma katıp blendırdan veya süzgeçten geçirin. Yoğunluğu ayarlamak ve çorbayı soğutmak için buz ekleyin.
Çorbayı çok soğuk olarak, kızarmış ekmek küpleri, çentilmiş soğan, salatalık, domates ve yeşil biberle servis edin.
5 kişilik
Benzer TariflerTaze Fasulye Çorbası TarifiKulaklı Çorba – Antalya TarifiTandır çorbası TarifiJambonlu Domates Çorbası TarifiPeynirli Karnabahar Çorbası TarifiÇiftlik Çorbası Tarifi
— Sponsorlu bağlantılar —