Zeytinyağlı Bakla

Zeytinyağlı Bakla Tarifi, {Nasıl} Yapılır
Tadına daha yeni yeni alışabildiğim bir yiyecek daha :) Bazı yemekler, bilhassa de sebze yiyecekleri başlangıçta pek sevilerek yenmezler, sevmek için bir süre yiyecek, tadına alışmak gerekir. Zeytinyağlı Bakla Yemeği de bunlardan biridir. Oldukca fazla yiyecek seçmememe karşın ben bile zorlanarak yedim son 2-3 seneye kadar. Pazarda gördüğümde almak aklıma bile gelmezdi. Şimdi ise pişirmemek için kendime engel olamıyorum.
Baharı müjdeleyen sebzelerdendir bakla. Tezgahlara düştüyse peşinden enginarın gelmesi de yakındır. Bakla, oldukça besleyici, protein ve vitaminler yönünden varlıklı bir yiyecek. Sadece dikkatli tüketilmesinde yarar var. Bazı kişilere dokunabiliyor. Ufaklıklara bilhassa 2 yaşından ilkin verilmemesi gerekiyor aklınızda olsun. Detaylarını doktorlar söyleyecektir aslına bakarsan.
Zeytinyağlı Bakla Yemeğinin eğer olmazsa olmazı dereotudur bana nazaran. Dereotu olmadan piştiğinde tadı noksan kalır. Tıpkı yanında olmaz olmazı yoğurt benzer biçimde. Bir de zeytinyağı miktarını azaltmayın olur mu? Daha çok olabilir fakat azca olmasın lütfen :)
Son olarak Zeytinyağlı Bakla Tarifine geçmeden ilkin öteki Zeytinyağlı Tariflere de göz atmanızı tavsiye ederim.
Zeytinyağlı Bakla
Hazırlama Süresi15 dakika Pişirme Süresi40 dakika Toplam Süre55 dakika
Porsiyon :4 Kişilik
Tarifi Yazdır
Malzemeler:½ kilo taze bakla1 tane kuru soğan½ su bardağı sızma zeytinyağı½ demet dereotu1 tatlı kaşığı toz şeker1 çorba kaşığı unYeteri kadar sıcak suTuz
Yapılışı:Baklaları yıkayıp, uç kısımlarını ve eğer kılçıklı ise yanlarındaki kılçıkları paklayın. İstediğiniz büyüklükte parçalara kati. Derhal pişirmeyecekseniz kararmamaları için limonlu suya koyun. Yemeklik ya da ay şeklinde doğradığınız soğanı ve zeytinyağını tencereye koyun. Orta ateşte soğanlar sararana kadar pişirin. Baklayı ekleyip, bir iki kez karıştırıp, tuz, şeker ve unu üstlerine serpin. Doğranmış dereotunu da koyun ve üzerini aşmayacak kadar sıcak su ilave edin. Ilkin orta ateşte, kaynayınca kısık ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirin. Suyu azalırsa az az sıcak su ilave edebilirsiniz. Sadece yiyecek piştiğinde baklalarınız suda yüzecek kadar suyu kalmasın, suyunu ona nazaran ayarlayın, yoksa oldukca tatsız olur.